Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Cisnadie

Cisnadie


Orasul Cisnadie este asezat intr-o pitoreasca depresiune la poalele dealului Magura, intr-o zona inconjurata de paduri si livezi, la 14 km sud de municipiul Sibiu. La Cisnade se ajunge pe un drum modernizat ce se desprinde din drumul E 81 la iesirea din Sibiu spre Talmaciu. O alta varianta pleaca din Padurea Dumbrava si leaga satul Cisnadioara de orasul Cisnadie.

Biserica evanghelica fortificata din Cisnadie a fost construita in stil romanic la sfârsitul sec. XIII ca bazilica cu trei nave, cor, absida centrala, doua abside laterale si turn masiv deasupra corului. Dupa atacul turcesc din 1493 biserica a fost fortificata prin suprainaltarea si dotarea cu metereze a turnului central, suprainaltarea absidei si construirea deasupra portalurilor laterale a altor doua bastioane. Biserica a fost inconjurata de trei centrui de ziduri prevazute cu coridoare de aparare, turnuri si bastioane precum si cu santuri ce puteau fi umplute cu apa, astazi astupate. ...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Informatii vizitare
Informatii vizitare
Intrare
Intrare
Fortificatie
Fortificatie
Cadran solar
Cadran solar
3833
3833
Renovat in mai 1905
Renovat in mai 1905
Portal gotic
Portal gotic
Fereastra romanica
Fereastra romanica
Inscriptie
Inscriptie
Turnul portii
Turnul portii
Paratraznet din 1797
Paratraznet din 1797
Portal romanic
Portal romanic
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Cisnadie.

Cautati geoascunzisul Cisnadie si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.