Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Pestera Coiba Mare

Pestera Coiba Mare


Pestera Coiba Mare se afla in Valea Gardisoara. Pentru a ajunge la ea, urmam soseaua forestiera de pe Valea Garda Seaca cale de 12 km, de la comuna Garda de Sus, pana la catunul Casa de Piatra. Amonte de catun se coboara din sosea la gigantica gura a pesterii.

Data: 29.09.2007
Geoascunzis fara geocutie

Localnicii din catunul Casa de Piatra au cunoscut dintotdeauna sala mare si intrarea pesterii, insa prima explorare dincolo de sala de la intrare dateaza din 1953. In anul 1975 este descoperit nivelul superior al pesterii, iar in 1978 este invins prin scufundare si sifonul care desparte Coiba Mare de Coiba Mica, realizand jonctiunea dintre cele doua pesteri.

Intrarea principala in Coiba Mare este unul dintre cele mai impozante deschideri de pesteri din Muntii Apuseni, putand fi comparata numai cu portalul Cetatii Ponorului. Coiba Mare este o pestera activa, receptoare, care este strabatuta de un rau...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Coiba Mare
Coiba Mare
Harta
Harta
Coiba Mica
Coiba Mica
Priveliste
Priveliste
Stanca
Stanca
Crengi
Crengi
Gater
Gater
Izbuc
Izbuc
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Pestera Coiba Mare.

Cautati geoascunzisul Pestera Coiba Mare si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.