Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Copsa Mare

Copsa Mare

Proprietar cutie: BabBerci

Copsa Mare, mai demult Capusul Mare (in dialectul sasesc Grisz-Kopesch, Griskopes, Kopes, in germana Gross-Kopisch, Grosskopisch, in maghiara Nagykapus), este un sat in partea de nord a judetului Sibiu, in Podisul Tarnavelor. Apartine de comuna Biertan.

Comuna libera a vechiului Fundus Regius, Copsa Mare stapanea cele mai intinse si renumite plantatii viticole din Tara Vinului. La inceputul secolului al XIV-lea slujbele erau oficiate intr-o bazilica gotica cu trei nave, insa un document din 1283 aduce cu sine ipoteza existentei unei bazilici mai vechi. Facea parte din Terra Medies. ...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati! Valori naturale din Romania

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Copsa Mare.

Cautati geoascunzisul Copsa Mare si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


Geoobiective vecine
Pixel
Biertan
Valchid
Richis
Biserica armeneasca Dumbraveni
Brateiu

Comentarii
Pixel
Re: Copsa Mare...


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice.