Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Brateiu

Brateiu


Brateiu, mai demult Bratei este un sat in partea de nord a judetului Sibiu, in Podisul Tarnavelor. Este resedinta comunei Brateiu. Se afla pe valea raului Tarnava Mare, la 5 km de Medias, pe soseaua Medias-Sighisoara. Localitatea Brateiu a fost prima oara amintita intr-un document din 1283. Numele german Pretai si cel romanesc Bratei isi au etimologia in cuvantul latinesc protodiaconus, care a dat si numele maghiar al localitatii, Baráthely (Satul calugarului).

Localitatea Brateiu a fost fondata de colonistii sasi, fiind atestata din 1283 drept Mons Mariae (Marienberg), biserica fiind inchinata Sf. Maria. Facea parte din Terra Medies. Pentru sasi, odata cu secolul XX, a inceput o perioada de decadere. In 1903 a existat o puternica emigrare in America, apoi cele doua razboie mondiale, perioada comunista si ultimul val de emigrari de dupa 1990, ramand actualmente putini dintre ei in Bratei. In 2002 mai locuiau doar 32 de evanghelici germani.

Constructia bisericii evanghelice a avut loc in perioada goticului matur. Are trei nave si o clopotnita, flancata de cele doua nave laterale. Schimbarile operate de-a lungul timpului...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Cheia la nr. 30
Cheia la nr. 30
Biserica fortificata
Biserica fortificata
Turn cu ceas
Turn cu ceas
Turnul bisericii
Turnul bisericii
Intrarea in biserica
Intrarea in biserica
Altarul bisericii
Altarul bisericii
Orga
Orga
Inscriptie
Inscriptie
Usa bisericii
Usa bisericii
Mecanism ceas
Mecanism ceas
Bastion
Bastion
Bastionul din turn
Bastionul din turn
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Brateiu.

Cautati geoascunzisul Brateiu si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Obiective turistice vecine

Pixel

Comentarii

Pixel
  • Gasita

    Locul e cam sus...

Cazare

Pixel
Oferte promotionale de cazare

Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.