Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Darlos
Lacul Trei Stejari
Izvorul Dorului Medias
Lacul Ighis
Biertan

Comentarii
Re: Brateiu...Brateiu

Brateiu


Brateiu, mai demult Bratei este un sat in partea de nord a judetului Sibiu, in Podisul Tarnavelor. Este resedinta comunei Brateiu. Se afla pe valea raului Tarnava Mare, la 5 km de Medias, pe soseaua Medias-Sighisoara. Localitatea Brateiu a fost prima oara amintita intr-un document din 1283. Numele german Pretai si cel romanesc Bratei isi au etimologia in cuvantul latinesc protodiaconus, care a dat si numele maghiar al localitatii, Baráthely (Satul calugarului).

Localitatea Brateiu a fost fondata de colonistii sasi, fiind atestata din 1283 drept Mons Mariae (Marienberg), biserica fiind inchinata Sf. Maria. Facea parte din Terra Medies. Pentru sasi, odata cu secolul XX, a inceput o perioada de decadere. In 1903 a existat o puternica emigrare in America, apoi cele doua razboie mondiale, perioada comunista si ultimul val de emigrari de...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Brateiu.

Cautati geoascunzisul Brateiu si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.