Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Calcarele de la Ampoita

Calcarele de la Ampoita


Calcarele de la Ampoita sunt o rezervatie complexa constituita din trei blocuri mari izolate de calcar, inalte de 44 m, 27 m si 15 m, cu vegetatie saxicola calcofila.

Cele trei blocuri numite si olistolite, o prezenta insolita in peisaj, s-au desprins dintr-o faleza calcaroasa, apoi au alunecat pe taluzul continental, fiind insedimentate in formatiunile flisului cretacic.

Sunt considerate marturii ale unor momente de sedimentare agitata premergatoare unor evenimente tectonice, eroziunea selectiva detasandu-le in relief. Suprafata protejata este de 0,2 ha....

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Calcarele de la Ampoita 2
Calcarele de la Ampoita 2
Calcarele de la Ampoita 3
Calcarele de la Ampoita 3
Calcarele de la Ampoita 4
Calcarele de la Ampoita 4
Valea Ampoitei
Valea Ampoitei
Calcarele de la Ampoita 5
Calcarele de la Ampoita 5
Calcarele de la Ampoita 6
Calcarele de la Ampoita 6
Calcarele de la Ampoita 7
Calcarele de la Ampoita 7
Calcarele de la Ampoita 8
Calcarele de la Ampoita 8
Calcarele de la Ampoita 9
Calcarele de la Ampoita 9
Canyon 1
Canyon 1
Spre valea Ampoitei
Spre valea Ampoitei
Canyon 2
Canyon 2
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Calcarele de la Ampoita.

Cautati geoascunzisul Calcarele de la Ampoita si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Obiective turistice vecine

Pixel

Comentarii

Pixel
  • Cutia lipseste

    Locul e plin de fripturisti de weekend...
  • Acces restrictionat

    Incercam protejarea geocutiilor prin restrictionarea accesului la informatii sensibile, in functie si de performanta si seriozitate...
  • Am gasit-o in stare buna

    Jurnalul avea o singura pagina scrisa si continea injuraturi la adresa geocacherilor...

Cazare

Pixel
Oferte promotionale de cazare

Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.