Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 



Cascada Paraului Saritor

Cascada Paraului Saritor


Micul platou format sub varful Harghita Madaras, format aici in timpul activitatii vulcanice confera locului un aspect in trepte. Izvoarele care apar sub varf au o curgere mai lenta, imbiba solul cu apa si impreuna cu conditiile climatic specifice etajului subalpin-montan superior creaza conditii pentru formarea turbei. Apa izvoarelor dispare in mlastinile turboase. Acolo unde inclinarea versantului creste, ele reapar si formeaza micul parau Szökõ (Seche sau Paraul Saritor), cunoscut de localnici pentru mica si pitoreasca ei cascada.

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Loc pentru odihna
Loc pentru odihna
Indicator
Indicator
Dinspre cascada
Dinspre cascada
Cascada Paraului Saritor
Cascada Paraului Saritor
Cascada in trepte
Cascada in trepte
Deasupra cascadei
Deasupra cascadei
Cascada in octombrie
Cascada in octombrie
Stalagmite de gheata
Stalagmite de gheata
Cascada inghetata
Cascada inghetata
Patura de gheata
Patura de gheata
Picaturi de... racoare!
Picaturi de... racoare!
Continut
Continut
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Cascada Paraului Saritor.

Cautati geoascunzisul Cascada Paraului Saritor si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Cazare

Pixel
Oferte promotionale de cazare

Obiective turistice vecine

Pixel

Comentarii

Pixel
  • Am sarit la... tinta!

    Marcajul spre cascada seamana cu o tinta de tragere...
  • Unde-s doi...

    Cu un an in urma, cand am trecut prima oara pe la cascada, am fost foarte aproape de ascunzis, dar nu am insistat aproape convins fiind ca fizionomia ascunzisului s-a transformat radical in urma prabusirii stancilor...
  • Am sarit cutia de la Cascada Paraului Saritor!

    Am cautat in zadar cutia in toate micile si marile cavitati de pe peretele din stanga cascadei...

Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.