Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Cetatea Colt

Cetatea Colt


Sud de orasul Hateg, din localitatea Santamaria Orlea, se desprinde un drum asfaltat catre localitatea Rau de Mori. Dupa 18 km ajungem in satul Colt, unde pe malul drept geografic al Rausorului se inalta cetatea Colt.

Numele cetatii este consemnat inca din anul 1501. Sub cetate, pe malul drept al Rausorului au fost gasite ruinele unei curti. Etapa initiala a cetatii a constat dintr-un turn cu plan patrat, ridicat pe un colt de stanca deasupra abruptului, fapt ce a determinat si numele cetatii. Se presupune ca cetatea a avut cel putin patru nivele.

Pornim pe poteca marcata cu...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati! Atractii Romania

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Cetatea Colt.

Cautati geoascunzisul Cetatea Colt si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


Geoobiective vecine
Pixel
Cetatea Malaiesti
Cascada Lolaia
Cetatea feudala Salasu de Sus
Cascadele Pietrele
Taul dintre Brazi

Comentarii
Pixel
Cetatea Colt...
Re: Cetatea Colt...
Re: Cetatea Colt...


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice.