Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Urma lui Isus - Ciumani
Varful Amza
Stanca Minunata
Cariera Suseni
Liban

ComentariiCiumani

Ciumani


Ciumani, Geocutia Belvedere Veresvirág

Ciumani se afla la altitudinea medie de 745-770, la 9 km vest de Gheorgheni, pe DJ 126, la 3 km de Joseni si 12 km de Valea Stramba (DN 12). Sasesti, aflat la 3 km este o mica localitate care - împreuna cu Paraul Sumuleului - a aparut din casele construite de-a lungul timpurilor de locuitorii Ciumanului în apropierea padurilor si pasunilor montane. Vatra satului se afla între Joseni si Suseni în locul în care paraul Sumuleul-Mare si Muresul se întalnesc. Vechiul traseu al "Drumului sarii" dinspre pasul Putna urma valea paraului si în centrul satului a fost un targ de sare. Pe vremuri a apartinut comunei Joseni, figureaza ca localitate de sine statatoare din anul 1730.

Peisajul la sud este dominat de varful vulcanic Amza (1695 m) si craterul de 4 km diametru al muntelui Sumuleu-Mare. Pe versantul sudic al acestuia s-a gasit zacamant de aur. Temperatura medie anuala este sub 5 grade C. In comuna se gasesc 10 izvoare de apa minerala. Contele Teleki József (1799) mentioneaza, ca satul, care avea pe vremea respectiva abia 200 de locuitori, toata...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Ciumani.

Cautati geoascunzisul Ciumani si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.