Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Baile Sarate Jabenita

Baile Sarate Jabenita


Baile Sarate Jabenita este o microstatiune reinfiintata in 1997 pe un teren de aproximativ 4 ha, intr-o zona linistita, cu un peisaj extraordinar, aflat la intrarea in satul Jabenita. Accesul se face pe soseaua catre Lapusna, la 5 km de Reghin, spre Jabenita, prin comuna Solovastru.

Satul Jabenita este situat la 6 km de orasul Reghin, la poalele muntilor Gurghiu, intre oraselul Gurghiu si comuna Solovastru pe valea Gurghiului.

Baile Sarate Jabenita este o statiune de tratament cu vechi traditii infiintata in jurul anului 1800, foarte apreciata datorita apelor sale si namolului existent de foarte buna calitate. Analizele chimice dovedesc gradul accentuat de mineralizare al apelor cu saruri importante pentru efecte terapeutice.

Din informatiile culese de la localnicii care au lucrat la amenajarea lacului pentru strand si la podirea lui in anul 1935, lacul avea 70 m adâncime. Lacul s-a format in gura unei saline deschise si exploatate de romani....

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Bazinul pentru copii
Bazinul pentru copii
Bazinul pentru adulti
Bazinul pentru adulti
Bazinul mare
Bazinul mare
Oglinda apei
Oglinda apei
Adancimea apei
Adancimea apei
Baile Sarate Jabenita
Baile Sarate Jabenita
Panza de paianjen
Panza de paianjen
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Baile Sarate Jabenita.

Cautati geoascunzisul Baile Sarate Jabenita si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.