Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Izvoare tamaduitoare Baile Balvanyos
Altarul Sfanta Maria
Grota sulfatara Turia
Mofeta Baile Balvanyos
Baile Cisar

Comentarii
Re: Baile Apor...Baile Apor

Baile Apor


Asemenea izvoare nu gasim in toata Europa. Este vorba de o adevarata raritate a lumii. Aceste ape minerale contin o cantitate mica de acid sulfuric (vitriol).  Gasim putine asemenea ape in lume, dintre care putem mentiona Columbia, in apele raului Rio Vinaigre; in zona vulcanului Paramo de Ruiz in Columbia; pe insula Iava; langa orasul Byron din statul New York; in zona Golfului Persic in apropierea localitatii Daulakie.

Pe teritoriul foarte mic al bailor gasim 8 feluri de izvoare cu diferite parametri fizico-chimici. pH-ul acestora difera intre 1,82 - 4,28, concentratia puternica a acestora este urmarea formarii acidului sulfuric liber. In cazul clatirii gurii cu apa care provine din gaurile aflate pe linia vaii, apa acidica ataca smaltul dintilor. Respectati aceasta raritate a lumii.

[EN]...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Baile Apor.

Cautati geoascunzisul Baile Apor si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.