Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Ciucsangeorgiu - Capela Adormirea Maicii Domnului

Ciucsangeorgiu - Capela Adormirea Maicii Domnului


Aceasta capela, pomenita si in descrierea facuta comunei Ciucsangeorgiu, se afla pe Dealul Posa, asa cum este specificat in denumirea maghiara a capelei. Capela a fost ridicata de episcopul Ardealului, Illyes Andras (1639-1712), nascut in Sangiorgiu, in amintirea unui episod din copilaria sa.

Se spune că ar fi adormit pe locul actualei capele și ar fi visat-o pe Maica Domnului care i-ar fi spus că va ajunge episcop; legenda continuă cu un dialog spumos pe care copilul Andras l-a avut pe această temă cu părinții săi. Conform unei alte legende, tot copil fiind, viitorul episcop ar fi avut o ... întâlnire pe Dealul Posa cu un urs, ce ar fi putut fi tragică, ajutându-l să scape rugăciunile către Maica Domnului (argumente pentru viabilitatea acestei legende, aici). Construcția capelei a fost terminată după moartea episcopului, un an mai târziu.

Numele de Dealul Calvarului este impropriu - și dealul vecin, unde...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Dupa gard
Dupa gard
Poarta
Poarta
Capela
Capela
Fereastra
Fereastra
La revedere
La revedere
Ciucsangeorgiu
Ciucsangeorgiu
Gardul nou
Gardul nou
Bancu
Bancu
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Ciucsangeorgiu - Capela Adormirea Maicii Domnului.

Cautati geoascunzisul Ciucsangeorgiu - Capela Adormirea Maicii Domnului si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.