Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Baile Adorjan Ciucsangeorgiu
Capela din Deal Bancu
Biserica fortificata Bancu
Capela Sfantu Ioan Bancu
Biserica catolica Armaseni

ComentariiCiucsangeorgiu - Capela Adormirea Maicii Domnului

Ciucsangeorgiu - Capela Adormirea Maicii Domnului


Aceasta capela, pomenita si in descrierea facuta comunei Ciucsangeorgiu, se afla pe Dealul Posa, asa cum este specificat in denumirea maghiara a capelei. Capela a fost ridicata de episcopul Ardealului, Illyes Andras (1639-1712), nascut in Sangiorgiu, in amintirea unui episod din copilaria sa.

Se spune că ar fi adormit pe locul actualei capele și ar fi visat-o pe Maica Domnului care i-ar fi spus că va ajunge episcop; legenda continuă cu un dialog spumos pe care copilul Andras l-a avut pe această temă cu părinții săi. Conform unei alte legende, tot copil fiind, viitorul episcop ar fi avut o ... întâlnire pe Dealul Posa cu un urs, ce ar fi putut...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Ciucsangeorgiu - Capela Adormirea Maicii Domnului.

Cautati geoascunzisul Ciucsangeorgiu - Capela Adormirea Maicii Domnului si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.