Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Capela din Deal Bancu
Capela Sfantu Ioan Bancu
Capela Adormirea Maicii Domnului Ciucsangeorgiu
Baile Adorjan Ciucsangeorgiu
Cotormani

Comentarii
Biserica fortificata din Bancu-Ciucsangiorgiu - cutie noua...Biserica fortificata - Bancu

Biserica fortificata - Bancu


Bancu se afla la 17 km de Miercurea-Ciuc, in valea paraului Fisag, la sud de Ciucsangeorgiu cu care s-a contopit. Granita dintre cele doua sate reprezinta albia paraului Bisericii si biserica in sine. Conform datelor recensamantului din 1992 are 1.344 locuitori. Satul este strajuit la est de muntele Majd hegy (975 m), iar la vest de dealul Aurit (808 m).

Apele minerale din estul satului au fost semnalate si in lucrarea lui Benkő Károly (1853). La vremea respectiva apa era folosita pentru tratarea afectiunilor ochilor. Este de asemenea important izvorul Fagul Dulce. La est se gaseste catunul Csügés. Capela ce poarta hramul Sf. Ioan a fost construita in anul 1700.

[EN] Bancu is situated 17 km from Miercurea-Ciuc....

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Biserica fortificata - Bancu.

Cautati geoascunzisul Biserica fortificata - Bancu si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.