Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Muzeul de apa minerala Tusnad
Baile Lazaresti
Baile Soszekfurdo
Baile Nadas Tusnadu Nou
Cozmeni

Comentarii
Re: Lazaresti...Lazaresti

Lazaresti


Lazaresti mult timp a fost satul cel mai sudic al Ciucului de Jos. Se aseaza la punctul de intalnire ale paraurilor Tusnad si Hi, la numai 3 km de Cozmeni. Apartine de comuna Sanmartin (6 km). Distanta sa de Miercurea-Ciuc este 22 km, se situeaza la altitudinea de 690 m. Satul in 1992 a avut 621 locuitori. Lacul Sfanta Ana este pe teritoriul satului Lazaresti. Baile Nyír se afla in valea paraului Hi.

Locuitorii satului au fost pietrari renumiti. Ca dovada, in Lazaresti intalnim si astazi numeroase cruci din piatra, precum si case si stalpi facute din piatra sculptata. Trecerea in valea Uzului se face prin pasul Rugat.

Pe teritoriul satului candva s-au numarat 48 de izvoare de apa minerala. Apa izvorului Nagy-borvíz este foarte buna la gust. Hotarele satului se...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Lazaresti.

Cautati geoascunzisul Lazaresti si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.