Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Cetatea taraneascca Saschiz
Piramidele de langa Apold
Biserica evanghelica lutherana Saschiz
Apold
Cloasterf

ComentariiDaia

Daia


Satul Daia, mai demult Daia Saseasca (in dialectul sasesc Doendref, Dändref, in germana Denndorf, Dellendorf, in maghiara Szászdálya), se afla in preajma Sighisoarei si apartine administrativ de comuna Apold. Din Sighisoara se urmeaza drumul spre Agnita, apoi un drum neasfaltat din comuna Apold pana la Daia. Vom vedea de departe turnul de biserica. Ajungand aici, vom constata cu surpriza, ca turnul e solitar, iar biserica fortificata se afla vizavi. Deschizand poarta, ne intampina un porc, cladirea de langa zid este locuita de o familie de romi. Biserica este parasita, iar turnul de peste drum intr-o stare avansata de degradare.

Biserica fortificata din Daia

Biserica evanghelica din Daia, cu hramul Sfanta Fecioara Maria, a fost construita pe la mijlocul secolului al XV-lea. Este de tip sala si apartine stilistic goticului tarziu central-european. Edificiul initial masura in lungime 18,10 metri, avand latimea maxima la nivelul corului de 9,10 metri, iar latimea la nivelul...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Daia.

Cautati geoascunzisul Daia si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.