Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Ilieni

Ilieni


Ilieni se afla situata pe valea paraului Ilieni ce izvoraste din Muntii Baraolt, pe malul drept al raului Olt, la o altitudine de 530 m si este strabatuta de DJ 112, Sfantu Gheorghe-Brasov. Pe teritoriul acestei localitati se gaseste un izvor de apa minerala carbogazoasa numit Fantana Anna.

Prima atestare documentara dateaza din 1332, asezarea fiind locuita mult inaite, drept dovada stau sapaturile arheologice din 1910 de pe malul stang al paraului Ilieni. Tot in acel loc se semnaleaza urma de ziduri de piatra si vase romane. Satul a fost denumit dupa Sfantul Ilie al Vechiului Testament, aparand in registrul din 1567 sub denumirea de Ilieni, denumire ce o poarta si astazi. Localitatea a fost un sat minier, aici functionand intre anii 1868-1961 o mina de lignit cu extragere din subteran. Al II-lea razboi mondial face multe victime in luptele dintre detasamentele romane si sovietice pe de o parte si detasamentele ungare si germane pe de alta. Osemintele celor...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Ilieni.

Cautati geoascunzisul Ilieni si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.