Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Capela Sfantul Iosif Barzava
Biserica catolica Nicolesti
Cariera Delnita
Baile Barzava
Capela romano-catolica Delnita

Comentarii
Barzava - prima cutie, da!...Biserica catolica - Barzava

Biserica catolica - Barzava


Barzava apartine comunei Frumoasa. Se afla intre Nicolesti si Delnita, la o altitudine dintre 770 m intre dealurile Ciceu si Campul Mare. Se poate vizita de pe DN 12 prin Delnita (din apropierea capelei Sf. Ioan 2 km), respectiv de la statia de autobuz aflata la nord-est de aceasta (500 m). Se afla la 11 km de Miercurea-Ciuc. Denumirea vine din cuvantul slav borzava: bor inseamna brad, zava - catun, localitate mica. O alta opinie ar fi ca la origine bor inseamna acrisor, sau ca numele inseamna proprietatea lui Bors. Orbán Balázs aminteste, ca satul este bogat in ape minerale cu gust acrisor.

In zona de est a satului au fost bai cu ape minerale. Dupa datina satul s-a dezvoltat in jurul a trei izvoare de ape minerale: fantanile familiei Erőss, a familiei Balogh si fantana Csorgó. La sud satul este strajuit de dealul numit Ciceu (712 m). In sat exista o cariera de dolomit.

[EN] Barzava belongs to Frumoasa. National Road 12A bypasses the village. It is situated...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Biserica catolica - Barzava.

Cautati geoascunzisul Biserica catolica - Barzava si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.