Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Baile Cibre
Troita cu palarie Drumul Muntelui
Cetatea de pamant uitata
Cariera Vacaresti
Biserica catolica Nicolesti

Comentarii
Ascunzisul de la biserica din Mihaileni...Biserica catolica - Mihaileni

Biserica catolica - Mihaileni


Mihaileni este asezat pe traseul DJ 124, la 18 km nord de Miercurea-Ciuc, in valea paraului Racu. Mihaileni este vestit pentru Legile satesti adoptate in 1622 si 1639. Aceste Legi satesti, caracteristice autonomiei si autoguvernarii traditionale secuiesti au analogii in Europa vremii numai in cazul unor comunitati din Tarile de Jos. Aceste legi regularizau viata comunitatii, de la impartirea pamanturilor agricole, prin exploatarea padurilor in proprietate comunitara, pana la problemele relativ marunte ale convietuirii zilnice. In aceasta lege se gaseste prima interdictie cunoscuta din Europa de Est privind defrisarea padurilor de fag.

Biserica romano-catolica este declarata monument conform registrului monumentelor ale judetului Harghita din 1992. Se afla in apropierea statiei de cale ferata. Si-a capatat forma actuala in urma reconstructiei din 1448. Orbán Balázs, citand o consemnare a episcopului Szepesi din 1103 considera, ca in locul actual s-a aflat o biserica la inceputul secolului al XII, ceea ce...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Biserica catolica - Mihaileni.

Cautati geoascunzisul Biserica catolica - Mihaileni si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.