Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Turnul Ciuntit

Turnul Ciuntit


Turnul Ciuntit este declarat monument conform registrului monumentelor judetului Harghita din 1992, este un interesant vestigiu arhitectonic al Ciucului de Sus. Se afla la 1 km nord-vest de sat, pe o creasta de 767 m. Ruina de 11 m inaltime este de fapt fostul turn a bisericii medievale a localitatii. Biserica a fost construita in stil gotic, aparata de un zid fortificat. Interesant este, ca spatiul aparat de aceste ziduri a servit ca cimitir mult timp dupa ce biserica a fost demolata.

Vatra satului Tomesti este intre Ineu si Sandominic, la 26 km nord de la Miercurea-Ciuc pe traseul DJ 125. Din punct de vedere administrativ apartine de comuna Carta. Biserica romano-catolica actuala a fost construita intre anii 1776-78. Sculptura in lemn ce reprezinta Maica Domnului a fost mutata din biserica veche in cea noua. Cunoscuta sub denumirea Madona din Tomesti sculptura...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati! Obiective turistice inedite

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Turnul Ciuntit.

Cautati geoascunzisul Turnul Ciuntit si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


Geoobiective vecine
Pixel
Baile Sfanta Ana Tomesti
Capela Sfanta Ana Tomesti
Gorodisul
Carta
Baile Madicea

Comentarii
Pixel
Totusi, chiar acolo e...


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice.