Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Carta

Carta


Carta timp indelungat a fost centrul Ciucului de Sus, o vreme fiind si centru administrativ, in comuna functionand vreme indelungata chiar si un spital comunal. Impreuna cu Ineu, Danesti si Madarasi au format parohia Csíknagyboldogasszony, din care pe parcurs ultimele doua sate s-au desprins. Din punct de vedere administrativ formeaza o comuna impreuna cu Ineu si Tomesti. Biserica romano-catolica fortificata din Carta este un obiectiv turistic de prim rang. Oricine viziteaza aceste meleaguri nu poate sa ocoleasca acest monument.

Data: 04.10.2010
Geocutie noua: 7.04.2013
Geoobiectiv cu geocutie, dar neobisnuita

Vatra satului Carta se afla la 23 km nord de Miercurea-Ciuc pe DJ 125. Pentru a vizita Carta trebuie parasit DN 12 sau la trecerea de cale ferata din nordul Danestilor, sau la bifurcatia din Sandominic. Pe traseul DJ 125 se pot vizita, pe langa Carta si celelalte trei sate...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati! Locuri interesante

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Carta.

Cautati geoascunzisul Carta si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


Geoobiective vecine
Pixel
Capela Sfanta Ana Tomesti
Baile Dugas 2
Baile Dugas
Baile Sfanta Ana Tomesti
Turnul Ciuntit

Comentarii
Pixel
Vom reveni cu mai multa imaginatie...


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice.