Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Monumentul Siculicidium

Monumentul Siculicidium


Siculeni este localitatea cu populatia cea mai mare a Ciucului de Mijloc. Se afla la o altitudine medie de 680 m, pe lunca Oltului, pe traseul DN 12, la poalele varfului Harghita Siculenilor (1710 m). Nod important de cale ferata. Din punct de vedere administrativ de comuna Siculeni apartin satele Ciceu, Ciaracio, Racu si Satul Nou.

De numele localitatii sunt strans legate evenimentele din 1764, cand, ca urmare a refuzarii inrolarii in armata austriaca peste 200 de secui au fost macelariti. Biserica romano-catolica se afla pe malul drept al Oltului. Apartinea de parohia din Racu, este parohie de sine statatoare din 1911. Prima biserica proprie a fost construita in anul 1743. In prealabil in cimitir a existat o capela din secolul al XIV-lea, demolata in 1840.

[EN] Siculeni is the most populated settlement of the Middle Ciuc Basin. It is situated at the foot of the Harghita (1,710 m), at 680 m altitude. From administrative point of view, Ciceu, Ciaracio, Racu and Satu Nou villages belong...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Monumentul Siculicidium.

Cautati geoascunzisul Monumentul Siculicidium si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Obiective turistice vecine

Pixel

Comentarii

Pixel
  • Titlul comentariului si locatia exacta a geocutiei

    Este inutil sa folosesti codul ascunzisului ca titlul comentariului tau...
  • GR0449

    Se găsește destul de ușor, după îndepărtarea pietrelor din țeava balustradei a monumentului...

Cazare

Pixel
Oferte promotionale de cazare

Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.