Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Izvorul Lung
Drumul Siculicidiumului
Lacul cu Limba Garciu
Biserica din Garciu
Capela de pe muntele Bogat

Comentarii
Titlul comentariului si locatia exacta a geocutiei...
GR0449...Monumentul Siculicidium

Monumentul Siculicidium


Siculeni este localitatea cu populatia cea mai mare a Ciucului de Mijloc. Se afla la o altitudine medie de 680 m, pe lunca Oltului, pe traseul DN 12, la poalele varfului Harghita Siculenilor (1710 m). Nod important de cale ferata. Din punct de vedere administrativ de comuna Siculeni apartin satele Ciceu, Ciaracio, Racu si Satul Nou.

De numele localitatii sunt strans legate evenimentele din 1764, cand, ca urmare a refuzarii inrolarii in armata austriaca peste 200 de secui au fost macelariti. Biserica romano-catolica se afla pe malul drept al Oltului. Apartinea de parohia din Racu, este parohie de sine statatoare din 1911. Prima biserica proprie a fost construita in anul 1743. In prealabil in cimitir a existat...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Monumentul Siculicidium.

Cautati geoascunzisul Monumentul Siculicidium si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.