Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Pauleni-Ciuc

Pauleni-Ciuc


Pauleni-Ciuc se afla în estul depresiunii Ciucului de Mijloc, la nord de Sumuleu. Distanta pana la Miercurea-Ciuc este de numai 5 km. Pana în 1989 era sat suburban, din punct de vedere administrativ parte a municipiului resedinta de judet. Azi, ca si centru comunal apartin de el Delnita si Soimenii. Comuna este un centru de mestesuguri populare, una din locurile unde se mai produc tesaturile traditionale de lana si covoarele de lana vopsite caracteristice zonei.

Biserica romano-catolica construita în locul capelei vechi a fost sfintita în 1949. Altarul este cel salvat din incendiul care a distrus capela veche. Din capela veche au fost salvate si cateva fragmente de piatra sculptata foarte vechi, probabil din secolele XIII-XIV. Alte obiective turistice: Poarta sculptata a lui Bakó Ferenc la nr. 40. Este declarata monument conform registrului monumentelor ale judetului Harghita din 1992. Monumentul eroilor din fata casei de cultura comemoreaza cei 33 de eroi din Pauleni pieriti în razboaiele mondiale. Opera sculptorului Ferenc István din Sumuleu (1942).

[EN] Pauleni-Ciuc is situated on the eastern edge...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Biserica
Biserica
Cimitirul
Cimitirul
Pauleni-Ciuc
Pauleni-Ciuc
Panoul publicitar ... lipsa!
Panoul publicitar ... lipsa!
Poarta de intrare in curtea bisericii
Poarta de intrare in curtea bisericii
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Pauleni-Ciuc.

Cautati geoascunzisul Pauleni-Ciuc si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Obiective turistice vecine

Pixel

Comentarii

Pixel
  • La Pauleni-Ciuc publicitate ... nu mai e!

    De sus, de pe promontoriul pe care este cocotata cocheta biserica a Paulenilor, am urmarit joaca, din curtea scolii de jos, a doi sateni costumati in stravechi straie de luptatori mogoli ce-i invatau pe copii sa traga cu arcul...

Cazare

Pixel
Oferte promotionale de cazare

Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.