Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Cioboteni

Cioboteni


Denumirea satului provine din numele familiei "Csobod", una din familiile secuiesti din vremea stabilirii acestora pe aceste meleaguri. Satul sa unit cu Sumuleu in 1941. Majoritatea caselor sunt si azi arhetipuri ale caselor taranesti secuiesti, construite din lemn, cu acoperis inalt din sindrila.

Biserica romano-catolica din Cioboteni este declarata monument conform registrului monumentelor ale judetului Harghita din 1992. Amintit si in registrele papale din secolul al XIV-lea, la origini a fost o biserica in stil roman, reconstruita de cateva ori de-a lungul istoriei. Pe locul bisericii actuale a existat una, care precede bisericile din Sumuleu, pastreaza si azi multe elemente de stil roman. Picturile laterale ale altarului principal din anul 1888 se afla in colectia Muzeului Artelor din Budapesta (Budapesti Szépművészeti Múzeum). In anul 1911 restul altarului vechi ajunge in colectia Muzeului Transilvaniei din Cluj, de unde tabloul central in fine ajunge langa...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

64 de trepte
64 de trepte
Geam
Geam
Biserica
Biserica
Intrarea bisericii
Intrarea bisericii
Sumuleul Mare
Sumuleul Mare
Ingeri
Ingeri
Biserica Cioboteni
Biserica Cioboteni
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Cioboteni.

Cautati geoascunzisul Cioboteni si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Obiective turistice vecine

Pixel

Comentarii

Pixel
  • La Cioboteni, inauntru, inca nu!

    Am cercetat minutios prezumtivul ascunzis (scara acoperita), dar in zadar! Poate vom reveni cu ocazia altei treceri prin zona, mai ales ca n-am vazut mare lucru din  biserica, ale carei porti erau inchise, aceasta fiind in plin proces de restaurare (a se vedea foto atasata)...

Cazare

Pixel
Oferte promotionale de cazare

Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.