Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Capela Salvator Sumuleu
Baia Calugarilor
Pauleni-Ciuc
Sumuleu Ciuc
Biserica Soimeni

Comentarii
La Cioboteni, inauntru, inca nu!...Cioboteni

Cioboteni


Denumirea satului provine din numele familiei "Csobod", una din familiile secuiesti din vremea stabilirii acestora pe aceste meleaguri. Satul sa unit cu Sumuleu in 1941. Majoritatea caselor sunt si azi arhetipuri ale caselor taranesti secuiesti, construite din lemn, cu acoperis inalt din sindrila.

Biserica romano-catolica din Cioboteni este declarata monument conform registrului monumentelor ale judetului Harghita din 1992. Amintit si in registrele papale din secolul al XIV-lea, la origini a fost o biserica in stil roman, reconstruita de cateva ori de-a lungul istoriei. Pe locul bisericii actuale a existat una, care precede bisericile din Sumuleu, pastreaza si azi multe...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Cioboteni.

Cautati geoascunzisul Cioboteni si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.