Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Baile Soszekfurdo
Muzeul de apa minerala Tusnad
Lazaresti
Mlastina Benes
Izvorul de apa minerala Cetatuia

Comentarii
Re: Cozmeni...Cozmeni

Cozmeni


Cozmeni este vestita ca fiind una cu cea mai veche "Lege sateasca" (1608). Aceste Legi satesti, caracteristice autonomiei si autoguvernarii traditionale secuiesti au analogii in Europa vremii numai in cazul unor comunitati din Ţarile de Jos. Conform datelor recensamantului din 1992 are 1.403 locuitori. Se afla la distanta de 22 km de Miercurea-Ciuc, 10 km de Tusnad-Bai, 4 km de Sanmartin. Din sat putem ajunge la Lazaresti - 5 km - si pe DN 11B in bazinul Casin.

La est de sat se afla Muntele Plesuv (911 m), iar la sud-est dealul "Előhegy", printre care curge paraul Cozmenilor. Satul are mai multe ape minerale, printre care una sarata, numita "Sószék".

Biserica romano-catolica este declarata monument conform registrului monumentelor judetului Harghita din 1992. A fost construita intre anii 1653-1670. Este...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Cozmeni.

Cautati geoascunzisul Cozmeni si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.