Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Capela Sfantu Ioan Bancu
Izvorul de apa minerala Cetatuia
Poarta Ako
Biserica catolica Cetatuia
Cozmeni

Comentarii
Re: Sanmartin...Sanmartin

Sanmartin


Sanmartin este considerat centrul Ciucului de Jos, centrul "tarii cartofului". Incepand din anul 1850 multi ani la rand a fost centru regional, a avut mai multe mori si mai multe gatere. Fiind centru comunal, de Sanmartin apartin alte 4 sate: Ciucani, Cozmeni, Lazaresti si Valea Uzului. Se situeaza la 17 km sud pe DN 12 de Miercurea-Ciuc si la 15 km de Baile Tusnad.

Baile comunale de odinioara Baile Sfanta Ana astazi nu mai exista, dar a ramas izvorul de apa minerala, al carui apa este consumata si astazi de catre locuitorii satului. Paraul Fitag atinge doar partea de nord a comunei. Paraul Uz se revarsa in Trotus. In valea sa se afla asezarile ceangaiesti Cinod, Ghiurche si Aclos.

Biserica romano-catolica a fost construita...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Sanmartin.

Cautati geoascunzisul Sanmartin si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.