Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Lacul cu Limba Garciu
Cariera Vacaresti
Capela de pe muntele Bogat
Siculicidium
Izvorul Lung

Comentarii
Din a doua incercare...
Ascunzisul de la Biserica din Garciu...Biserica din Garciu

Biserica din Garciu


Din centrul localitatii Racu, pe traseul DJ 124 putem ajunge in satul Garciu (Satu Nou), contopit aztazi cu Racu. in anul 1593 apare in documente ca "Gömöcsfalva". Se afla la 14 km nord de Miercurea-Ciuc, intre Racu si Vacaresti. Biserica fortificata romano-catolica este pe teritoriul Satului Nou, este declarata monument conform registrului monumentelor ale judetului Harghita din 1992. Una din cele mai vechi cladiri din fostul Scaun al Ciucului, monumentul dateaza din secolul al XIII-lea.

Biserica banderiala cu multe elemente caracteristice unei fortificatii. Biserica originala a fost extinsa in anul 1574, ultima modificare importanta dateaza din 1758. Principalul punct de atractie este turnul de 30 m inaltime construit cu o tehnologie foarte veche, cu var stins la fata locului, pe care sunt pictate cu rosu-brun semne zodiacale, unicat in estul Europei. La origini...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Biserica din Garciu.

Cautati geoascunzisul Biserica din Garciu si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.