Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Capela de pe muntele Bogat

Capela de pe muntele Bogat


Vatra satului Racu este pe lunca Oltului, pe malul stang, la o altitudine de 786 m, pe traseul DN 12, la 11 km nord de Miercurea-Ciuc. Din centru, pe traseul DJ 124 spre est putem ajunge la Satu Nou, Vacaresti si Mihaileni. Cea mai nordica asezare a Ciucului de Mijloc, este strajuit spre vest de varful Harghita Racului (1758 m). La nord, printre dealurile "Bogát" si "Csere-domb" se afla defileul de la Racu al raului Olt, limita naturala dintre Ciucul de Sus si de Mijloc.

Conacul Cserei este declarata monument conform registrului monumentelor ale judetului Harghita din 1992. Construit in anii 1667-1674 este casa natala a istoricului si memorialistului Cserei Mihály (1667-1756. Opera sa principala, scrisa in Brasov in 1712 ("Nagyajtai Cserei Mihály Históriájában") este o cronica fidela, cu anumite valente literare a perioadei dintre 1661-1711 a istoriei Transilvaniei. Casa lui Háromszéki József, construit din lemn in 1837 este declarata monument conform registrului monumentelor ale judetului Harghita din 1992. Monumentul eroilor primului razboi mondial din centru este opera lui Szervátiusz Jenő.

Baile...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Cruci
Cruci
Capela Sfantu Jacob
Capela Sfantu Jacob
Cruce
Cruce
Racu
Racu
Deal
Deal
Capela
Capela
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Capela de pe muntele Bogat.

Cautati geoascunzisul Capela de pe muntele Bogat si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.