Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Borsaros

Borsaros


Zona de protectia naturii Borsáros se afla pe malul drept al Oltului, la altitudinea de 651 m, pe teritoriul comunei Sancraieni, in stanga drumului spre Sansimion. Are o lungime de 1 km si o latime de 50-200 m. Este o mlastina tipica creata de 108 izvoare de ape minerale hipotermale.

Gazduieste o serie de plante relicve din perioada ultimei glaciatiuni, din care amintim: mesteacanul pitic, planta insectivora roua cerului cu frunze inguste, floarea cenusie. Este cel mai sudic loc de vegetatie cunoscut de pe glob, pentru muschiul de tundra Meesea hexasticha.

Este locul cel mai bogat in izvoare de pe minerale din Europa dupa datele geologului Kristó...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati! Atractiile Romaniei

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Borsaros.

Cautati geoascunzisul Borsaros si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


Geoobiective vecine
Pixel
Sancraieni
Baile Jigodin
Coasta Pietroasa
Izvorul Baile Jigodin
Coasta Pietroasa

Comentarii
Pixel
Geocutie noua la Baile Borsaros...
Re: Borsaros...


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice.