Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Pictura Sangeroasa
Lacul Suta
Sumuleu Ciuc
Capela Xantusz
Ruinele castelului Xantusz

Comentarii
O alta schimbare la fata: ascunzisul de la Leliceni...
O noua geocutie intr-un loc nou...
Good Luck Horseshoe...Teiul de 500 de ani din Leliceni

Teiul de 500 de ani din Leliceni


Teiul de langa biserica comunei Leliceni a fost plantat probabil in prima parte a anilor 1500. Traieste in memoria oamenilor ca fiind un copac singuratic, care a strajuit biserica. Trunchiul avand perimetrul de 3,7 m a fost inconjurat de borne imbinate, care au fost folosite ca loc de discutie a principalelor probleme ale satului. Traditie care traieste si in zilele noastre, doar bornele au fost schimbate cu banci.

De-a lungul secolelor, teiul a fost martorul a multori evenimente tragice. Arborele este un important simbol al regiunii. Pe langa respectul localnicilor, a castigat si admiratia autoritatilor. In anul 1992 a fost declarat monument al naturii, conform Registrului monumentelor judetului Harghita. Datorita acestei protectii, este posibil ca va pazi biserica si satul si de acum...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Teiul de 500 de ani din Leliceni.

Cautati geoascunzisul Teiul de 500 de ani din Leliceni si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.