Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Izvorul din paraul Pastravului - Ozunca-Bai

Izvorul din paraul Pastravului - Ozunca-Bai


Din Ozunca-Bai un drum de pamant ne duce catre valea paraului Pastravului, loc unde se afla pe vremuri Baia cu pastravi, predecesorul statiunii Ozunca-Bai. Baile vechi au disparut in secolul al 18., iar azi nu se mai vad nici urme.

Insa vom gasi aici un izvor interesant, izvorul din paraul Pastravului, din a carui apa bogata in calciu s-a depus de-a-lungul timpului o depunere uriasa de calcar. Ar putea fi si mai mare, blocand cursul paraului, dar periodic este distrusa. Aceasta raritate geologica ar merita sa fie protejata....

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati! Harti

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Izvorul din paraul Pastravului - Ozunca-Bai.

Cautati geoascunzisul Izvorul din paraul Pastravului - Ozunca-Bai si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


Geoobiective vecine
Pixel
Inima fagului
Izvorul Ozunca
Fag sub Murgul Mare
Gorun sub Murgul Mare
Murgul Mare

Comentarii
Pixel
Paraul Pastravului in intuneric...


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice.