Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Castrul Arutela
Belvedere Stanisoara-Turnu
Pestera Salbaticului
Cheile Lotrisorului
Manastirea Stanisoara

Comentarii
Geoascunzis gol de peste 3 ani...
Manastirea Turnu...Manastirea Turnu

Manastirea Turnu


Inceputul asezarii manastirii il fac calugarii sihastrii de la manastirea Cozia care se retrageau in acest loc pentru o viata duhovniceasca mai aspra, din sec. 16. Cele dintai chilii au fost sapate in stanca, doua dintre ele ramanand pana astazi. In anul 1676 Varlaam Mitropolitul Tarii Romanesti zideste biserica si chilii, ajutat de Iane Lipscanu. Numele de Turnu il are manastirea de la turnul de observatie, care a existat in timpuri stravechi pe muntele din fata manastirii.

Biserica are forma de corabie, cu pictura in fresca stil bizantin, caracteristic sec. 17. Hramul bisericii este Intrarea in biserica a Maicii Domnului. Icoanele imparatesti sunt zugravite in anul 1850. In anul 1897 episcopul Gherasim Timus face reparatii bisericii si cladirilor din jur. Tot in acelasi an, pune temelie la o noua cladire in spatele bisericii vechi, pe care o...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Manastirea Turnu.

Cautati geoascunzisul Manastirea Turnu si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.