Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Cheile Tureni - Traseu vizitare tip via ferrata

Cheile Tureni - Traseu vizitare tip via ferrata


Luni, 24 septembrie 2018 a fost inaugurat traseul de vizitare tip via ferrata a Cheilor Turenilor. Relieful ariei naturale protejate este unul spectaculos si salbatic, iar noul traseu ingust si accidentat, vizitatorii traind senzatii unice. Stancaria este extrem de spectaculoasa, cheile gazduind numeroase cascade, marmite si pesteri.

Parcurgerea cheilor pana in acest moment era extrem de dificil, deoarece paraul Racilor trebuia traversata de mai multe ori. Pentru a facilita parcurgerea traseului, versantul stang a fost echipat cu cabluri din otel si scoabe metalice la nivelul picioarelor.

Parcurgerea traseului de vizitare in lungime de aprox. 1,2 km necesita folosirea de echipament via ferrata (ham, lonje, casca). Este recomandat parcurgerea traseului in circuit, urmand punctul albastru, pornind dinspre Tureni, din cariera de gips aflata in partea de nord a cheilor....

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Panouri informative
Panouri informative
Cabluri din otel
Cabluri din otel
Cascada
Cascada
Cadere de apa
Cadere de apa
Paraul Racilor
Paraul Racilor
Pereti de stanca
Pereti de stanca
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Cheile Tureni - Traseu vizitare tip via ferrata.

Cautati geoascunzisul Cheile Tureni - Traseu vizitare tip via ferrata si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.