Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Cetatea Jimbor

Cetatea Jimbor


Jimbor (Székelyzsombor, Sommerburg) se gaseste la 25 km nord-est de orasul Rupea, pe raul Homorod, si la 8 km de Mercheasa.

Biserica evanghelica din Jimbor a fost construit in sec. XV. in stil gotic. Deasupra satului, pe varful dealului, se afla cetatea taraneasca de la Jimbor, construita in sec. XIV., avand rol de aparare.

Cetatea a fost avariata in urma invaziei tatarilor din anul 1690, apoi restaurata in anul 1692. Zidul exterior al cetatii, care nu mai poate fi recunoscut in prezent,...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati! Drumetii montane

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Cetatea Jimbor.

Cautati geoascunzisul Cetatea Jimbor si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice.