Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Baia traditionala Poiana Zanelor
Grota Ursilor Borsec
Izvorul Kossuth
Mofeta Borsec
Pestera cu Gheata Borsec

ComentariiCariera de travertin - Borsec

Cariera de travertin - Borsec


Exploatarea travertinului de la Borsec a fost inceputa in anul 1819. Aceasta roca fiind o excelenta piatra ornamentala, a fost folosita la decorarea fatadelor multor cladiri de interes public din Bucuresti, resp. Miercurea Ciuc, dar a fost trimisa si la export.

La Borsec au functionat 3 cariere. Prima se afla la sud de Poiana Zanelor, a doua la sud-est de Grota Ursilor, iar a treia se afla intre Izvorul Stravechi si Izvorul Pierre Curie. Din considerente de protectie a zacamantului hidromineral, exploatarea a fost oprita in anul 2004.  Azi zona carstica de la Borsec are statut de zona naturala protejata....

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Cariera de travertin - Borsec.

Cautati geoascunzisul Cariera de travertin - Borsec si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.