Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Crucea Sindului - Cheile Turzii

Crucea Sindului - Cheile Turzii


Crucea Sindului se afla pe partea dreapta Cheilor Turzii, la marginea Culmei Sandulesti. A fost ridicata in anul 1939. Pe cruce se afla doua tablite din fier, pe care sunt inscrise numele persoanelor care au ridicat crucea, respectiv urmatorul text: Celor ce inteleg muntele. Se poate ajunge la cruce urmand traseul turistic marcat cu punct rosu. Tot aici iese si capatul traseului de via ferrata.

Cheile Turzii se afla in lungul paraului Hasdate. Pe o lungime de 3,5 km, cheile s-au adancit cu circa 350 m, in bancuri masive de calcare jurasice. Cheile constituie o rezervatie naturala complexa, acoperind o suprafata de 175 ha....

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati! Cautare geoobiective in Romania

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Crucea Sindului - Cheile Turzii.

Cautati geoascunzisul Crucea Sindului - Cheile Turzii si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice.