Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Biserica reformata strada Lupului
Student in Cluj
Turnul cu ceas Biserica Sfantul Mihail
Lumea pierduta din gradina botanica
7 strazi

Comentarii
Bastionul croitorilor...
Bastionul Croitorilor...
Re: Bastionul Croitorilor...Bastionul Croitorilor - Cluj

Bastionul Croitorilor - Cluj


Clujul medieval era înconjurat de un zid de aproximativ patru kilometri care avea peste 2o de bastioane. Fiecare turn a fost aparat de alta breasla (croitori, cizmari, tâmplari, sapunari, rotari, olari, zidari etc). Bastionul croitorilor este unul dintre putinele monumente istorice care au mai ramas din cetatea veche a Clujului. A fost denumit dupa breasla croitorilor din Cluj, misiunea acestora a fost întretinerea si apararea acestui turn.

Bastionul reprezinta coltul de Sud-Est al cetatii medievale si este amintit deja în anul 1475. Între anii 1627-1629, în perioada principelui Gabriel Bethlen, bastionul a fost reconstruit, - fiind ars din cauza unui fulger - ajungând la forma actuala. De atunci este cunoscut si sub numele de Bastionul Bethlen. În 1707 generalul rebel antihabsburgic...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Bastionul Croitorilor - Cluj.

Cautati geoascunzisul Bastionul Croitorilor - Cluj si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.