Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Memorialul Ginta

Memorialul Ginta


Memorialul Ginta | Gyanta

În valea inferioara a Crisului Negru, pe malul drept al râului, asezata pe o înaltime, se afla Ginta sau, cum i se spunea cândva, de mult, Egyhazas Gyanta, Nömös Gyanta, Magyar Veg Gyanta.

Numele satului figura în Registrul judiciar al orasului Oradea din 1213-1217, împreuna cu al multor asezari din împrejurimi. Deci asezarea trebuie sa fi fost mult mai veche. Ca si Janosd, Szigeti, Solymos, Szekelytelek, Görbed - mentionate si ele în registru - Ginta a supravietuit si ea navalirii tatarilor, stapânirii turcesti, celor doua razboaie mondiale. Locuitorii ei sunt oameni harnici, descurcareti.

O duminica din zilele noastre de la Ginta abia daca se deosebeste de cea de acum o jumatate de veac. Si atunci se auzea din biserica cântul credinciosilor reformati. Poate ca si atunci, în vremuri de razboi, s-au rostit aceste cuvinte, pline si azi de înteles: "Atunci Isus le-a spus: Nu va temeti ! Duceti-va si spuneti fratilor Mei sa mearga...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati! Coordonate gps

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Memorialul Ginta.

Cautati geoascunzisul Memorialul Ginta si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


Geoobiective vecine
Pixel
Sannicolau de Beius
Lacul Miersig
Lacul Apateu
Lacul Gepiu
Avenul Giloasa

Comentarii
Pixel
Re: Memorialul Ginta...
Re: Memorialul Ginta | Gyanta...


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice.