Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Stogul de Piatra - Estelnic

Stogul de Piatra - Estelnic


Cele doua bazine de obarsie ale Barzautei, afluent al Uzului, Apa Lina si Apa Rosie, sunt despartite de culmea Muntelui Barzauta, pe a carei treima sudica se afla un grup de stanci, cea mai mare fiind numita Stogul de Piatra.

Apa Lina si apoi, dupa confluenta ei cu Apa Rosie, Barzauta, despart muntii Ciucului de ai Nemirei; dar, intre culmile celor doua structuri muntoase se interpune, morfologic vorbind, una dintre cele mai impresionante depresiuni intracarpatice, ca extindere si ca altitudine (se spune ca ar fi cea mai inalta - cca 1.000 m).

Atat Apa Lina cat si cea Rosie meandreaza printre mlastini, declarate rezervatii naturale datorita mai multor specii de plante caracteristice acestui tip de mediu. De pe interfluviul ce desparte bazinele celor doua paraie, cu deosebire de pe platoul somital pe care este cantonat Stogul de Piatra, se deschid ample panorame ale culmilor munților...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Privire de langa Stogul de Piatra spre culmea Nemirei
Privire de langa Stogul de Piatra spre culmea Nemirei
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Stogul de Piatra - Estelnic.

Cautati geoascunzisul Stogul de Piatra - Estelnic si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.