Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Varful Rachitis
Tinovul Apa Rosie
Pasul Carpinenii
Cetatea Mereni
Cetatea Ciuchian din Lutoasa

ComentariiStogul de Piatra - Estelnic

Stogul de Piatra - Estelnic


Cele doua bazine de obarsie ale Barzautei, afluent al Uzului, Apa Lina si Apa Rosie, sunt despartite de culmea Muntelui Barzauta, pe a carei treima sudica se afla un grup de stanci, cea mai mare fiind numita Stogul de Piatra.

Apa Lina si apoi, dupa confluenta ei cu Apa Rosie, Barzauta, despart muntii Ciucului de ai Nemirei; dar, intre culmile celor doua structuri muntoase se interpune, morfologic vorbind, una dintre cele mai impresionante depresiuni intracarpatice, ca extindere si ca altitudine (se spune ca ar fi cea mai inalta - cca 1.000 m).

Atat Apa Lina cat si cea Rosie meandreaza...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Stogul de Piatra - Estelnic.

Cautati geoascunzisul Stogul de Piatra - Estelnic si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.