Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Turnuletul La Chip - Sighisoara

Turnuletul La Chip - Sighisoara

Proprietar cutie: BabBerci

Turnuletul La Chip se afla pe vechiul drum care trecea dealul Podei, situat la intrarea in orasul Sighisoara dinspre Targu Mures, respectiv Medias. In acest loc se afla azi cimitirul evreiesc. Numele provine din denumirea La chipul de piatra (in limba germana Bei Steinem Bild), deoarece se crede ca turnuletul ar fi avut imagini pictate pe cele sapte laturi.

O insemnare din anul 1785 atesta ca turnuletul purta inscriptia Monumentum hoc erectum est anno 1469, indicand anul in care a fost inaltat. In acest an Matei Corvin confirma privilegiile celor sapte scaune sasesti si se crede ca turnuletul a fost construit cu sapte laturi tocmai pentru a atrage atentia asupra acestui lucru.

Dar cea mai interesanta legenda, si totodata cea mai putin plauzibila, ne povesteste ca sub turnulet se afla inmormintat un pasa turc, inarmat si calare pe elefantul sau alb, care ar fi fost omorat de o lovitura de pusca trasa din Turnul Aurarilor. In amintirea lui s-ar fi ridicat acest turnulet....

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Turnuletul La Chip
Turnuletul La Chip
Priveliste catre Sighisoara
Priveliste catre Sighisoara
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Turnuletul La Chip - Sighisoara.

Cautati geoascunzisul Turnuletul La Chip - Sighisoara si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.