Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Mlastina Harman
Petersberg Sanpetru
Dealul Lempes
Printre pini Sanpetru
Stanca Veczer Ariusd

Comentarii
Geocutie probabil disparuta...Biserica fortificata saseasca - Harman

Biserica fortificata saseasca - Harman


Biserica-cetate din Harman a fost construita in stil romanic in secolul al XII-lea. Zidul d e incinta al cetatii are o forma ovala, asemanatoare cu cea de la biserica evanghelica din Prejmer, fiind inalt de 12 m si intarit cu 7 puternice turnuri de aparare, unele dotate cu orificii pentru turnarea de smoala topita asupra asediatorilor. In anul 1552, voievodul Moldovei a asediat cetatea Harman fara succes.

Harmanul se afla in tara Barsei la 10 km est de Brasov. Numele localitatii isi afla originea in vecinatatea asezarii, unde se afla dealul Lempes, zona in care se pare ca ar fi existat niste prisaci cu albine. De aici a derivat denumirea sa in alte limbi: Honigberg in germana, Hoenschbrich in saseste, Harmany sau Szaszharmany in ungureste, Mons Mellis in latina, toate insemnand...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Biserica fortificata saseasca - Harman.

Cautati geoascunzisul Biserica fortificata saseasca - Harman si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.