Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Cazemate Dealul Beleu
Valea Cetatea
Ruinele Turnului Necunoscut Varful Capatanii
Fantana Vestita
Iacobeni

ComentariiBuncarul cu stalactite - Dealul Beleu

Buncarul cu stalactite - Dealul Beleu


Pe culmea dintre paraurile Casin si Beleu se afla segmentul din Casin din linia de aparare Arpad, cu un sir de cazemate aparate de soldatii vanatori de frontiera, secui. Scopul construirii buncarelor a fost, sa impiedice inamicul sa ajunga in Ciuc.

Pana la urma in acest loc nu au avut loc lupte, astfel incat trupele stationate aici s-au retras pe data de 9 septembrie 1944, cazematele fiind aruncate in aer. Buncarul cu stalactite este prima cazemata gasita de noi pe poteca vanatorilor de frontiera. Pe partea interioara a blocurilor de beton s-au format stalactite albe, impresionante....

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Buncarul cu stalactite - Dealul Beleu.

Cautati geoascunzisul Buncarul cu stalactite - Dealul Beleu si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.