Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
La Jgheaburi
La stanci Paraul Boghii
Monumentul de pe dealul Cosna
Varful Cosna
Cascadele Cariera Velnita

ComentariiCetatuia dacica Titelca - Tisesti - Targu Ocna

Cetatuia dacica Titelca - Tisesti - Targu Ocna


Intre izvoarele paraului Strigoiu - ce separa dealurile Chichilau și Pietrisu, afluent al Trotusului, la Tisești-Tg. Ocna, se inalta un delusor, Titelca, legat cu un istm ingust de Poiana Chichilau - o sa lata, la nord de dealul omonim.

De pe Titelca privirea stăpânește larg valea Trotușului în preajma Târgului Ocna. Adăugând la acest aspect pantele abrupte ale delușorului se explică de ce geto-dacii l-au ales ca loc de construcție a unei cetățui. Săpăturile arheologice (pe culmea Titelcăi, se văd încă bine urmele șanțurilor săpate) au scos la...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Cetatuia dacica Titelca - Tisesti - Targu Ocna.

Cautati geoascunzisul Cetatuia dacica Titelca - Tisesti - Targu Ocna si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.