Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Varful Cosna
La stanci Paraul Boghii
Cubul suspendat Padurea Slanic
Cetatuia dacica Titelca
Stancile Turnuri Padurea Slanic

Comentarii
Acces auto...Monumentul de pe Dealul Cosna - Plaiurile Nemirei

Monumentul de pe Dealul Cosna - Plaiurile Nemirei


Dealul Cosna este ultimul mai important - altitudinal, vorbind - de pe cel mai lung dintre Plaiurile Nemirei: Muntele Mic - Paltinis - Cosna. Dealul a fost teatrul unor importante lupte din Primul Război Mondial. Pe hartile de razboi era supranumit numit și Cota 789.

Un vechi monument, aflat pe platforma largă de sub vârf - o simplă cruce din piatră -  datează din anul 1922. În anul 2019, prin eforturile primăriei din comuna Pârgărești, a fost însă construit un complex monumental dedicat celor căzuți în luptele de pe Dealul Coșna.

Mai trebuie amintite micile monumente dedicate acelorași...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Monumentul de pe Dealul Cosna - Plaiurile Nemirei.

Cautati geoascunzisul Monumentul de pe Dealul Cosna - Plaiurile Nemirei si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.