Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Lacul Iacobdeal - Turcoaia

Lacul Iacobdeal - Turcoaia


Lacul Iacobdeal se afla pe teritoriul comunei Turcoaia, pe dealul Iacobdeal, intr-o fosta cariera de piatra. Este numit de catre localnici La fantana. Lacul s-a format in cuveta ramasa dupa exploatarea de granit din cariera.

In timpul lucrarilor de exploatare a granitului foarte dur a fost eliberat un strat acviver, care fiind sub presiune a rabufnit si a umplut cuveta carierei cu apa. Conform legendei, un excavator ar fi ramas sub ape, nu au mai avut timp sa-l scoata, si ar fi acolo si azi.

Eu am venit de pe DN22D, pe un drum de pamant care ocoleste cariera de pe Bujoru Romanesc, si am trecut pe langa un sir de camioane care stateau la rand la intrarea carierei. Era drumul cel mai scurt pentru mine, dar recomand acest drum doar celor ce au o masina cu garda inalta.

Accesul mai facil este de pe DN22D, spre comuna Turcoaia pe DJ222H pana la o intersectie vizavi de lacul...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Parcare
Parcare
Avertisment
Avertisment
Locuri pentru odihna
Locuri pentru odihna
Unde e lacul?
Unde e lacul?
Lac sub stanci
Lac sub stanci
Faleza de langa locurile de odihna
Faleza de langa locurile de odihna
Pe vreme ploioasa
Pe vreme ploioasa
Intrare in tunel
Intrare in tunel
Tunel inscriptionat
Tunel inscriptionat
Privelistea din tunel - 1
Privelistea din tunel - 1
Privelistea din tunel - 2
Privelistea din tunel - 2
Privelistea din tunel - 3
Privelistea din tunel - 3
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Lacul Iacobdeal - Turcoaia.

Cautati geoascunzisul Lacul Iacobdeal - Turcoaia si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.