Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Locul fosilifer Bujoarele
Lacul Turcoaia
Troesmis
Spinarea dinozaurului Pietrele Mariei
Sub Pietrele Mariei

ComentariiLacul Iacobdeal - Turcoaia

Lacul Iacobdeal - Turcoaia


Lacul Iacobdeal se afla pe teritoriul comunei Turcoaia, pe dealul Iacobdeal, intr-o fosta cariera de piatra. Este numit de catre localnici La fantana. Lacul s-a format in cuveta ramasa dupa exploatarea de granit din cariera.

In timpul lucrarilor de exploatare a granitului foarte dur a fost eliberat un strat acviver, care fiind sub presiune a rabufnit si a umplut cuveta carierei cu apa. Conform legendei, un excavator ar fi ramas sub ape, nu au mai avut timp sa-l scoata, si ar fi acolo si azi.

Eu am venit de pe DN22D, pe un drum de pamant care ocoleste cariera de pe Bujoru Romanesc, si...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Lacul Iacobdeal - Turcoaia.

Cautati geoascunzisul Lacul Iacobdeal - Turcoaia si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.