Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Belvedere Cheile Dobrogei - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel

Belvedere Cheile Dobrogei, atractii turistice

Belvedere Cheile Dobrogei..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Belvedere Cheile Dobrogei! In prezent avem in total 12262 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Belvedere Cheile Dobrogei si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Cheia, se afla la 1,78 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Cheia: 9
Cazare

Cazare Cheia (Gradina, Constanta)


Vezi oferte de cazare langa Cheia, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 26,68 km distanta: Plaja Corbu (54 poze).
14714777351100
14714777371101
14714777381102
14714777421103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Belvedere Cheile Dobrogei?
Cheile Dobrogei. La 160 m. Rezervatie naturala complexa - geologica, botanica, avifaunistica - Cheile Dobrogei reprezinta rodul eroziunii produse, in special, de apa, intr-un mare afloriment de calcare coraligene jurasice, cu vechimea de cca 180 milioane de ani, al Podisului Casimcei. Bijuteria Dobrogei - Am facut o tura relaxanta in chei. (punct de interes turistic cu geocutie)
Pestera Pisica Neagra Judetul Constanta. La 740 m. Pestera Casian Judetul Constanta. La 2,7 km. Este vorba despre o mica grota suspendata intr-o inalta faleza ce domina valea Casimcei, parte a complexului geologic Cheile Dobrogei-Gura Dobrogei. (punct de interes turistic cu geocutie)
Gura Dobrogei. La 5,5 km. Sub acest nume este descrisa un perimetru deluros (apartinand Podisului Casimcea) aflat pe malul drept al unui mic afluent al Casimcei, aproape de confluenta lor. Pestera cu doua intrari - Am urcat de la manastire printre stanjenei pitici si alte flori de primavara.
Pestera La Adam. La 5,8 km. Pestera se afla la baza unei faleze formata pe malul stang al paraului Visterna - afluent al Casimcei, intr-o zona extrem de spectaculoasa din punct de vedere al reliefului, vizavi, pe celalalt mal al Visternei, aflandu-se numerosi atoli. Pestera de langa Visterna - Pestera este un loc foarte interesant.
Cetatea Ulmetum. La 8,5 km. Cetatea Ulmetum, aflata langa localitatea Pantelimon, reprezinta o asezare romana din secolul IV, continuata de una romano-bizantina ce a dainuit pana in secolul al VI-lea. (geoobiectiv cu geocutie)
Manastirea Colilia. La 11,9 km. Datand din anul 2006, manastirea a preluat, reconstruind-o in cea mai mare parte, o veche biserica evanghelica, ce a apartinut unei comunitati germane care a locuit, pana in anul 1942, in satul Colilia. (punct de interes turistic cu geocutie)
Canionul de argila. La 15,7 km. Dealul Alah Bair. La 16,3 km. Coltanii Mari. La 21,3 km. Varsta caledonica, cca 600 milioane de ani.
Lacul Tasaul. La 21,3 km. Lacul Nuntasi. La 22,9 km. Lacul Corbu. La 24,2 km. Lacul Histria. La 26,4 km. Cetatea Capidava. La 26,5 km. Histria. La 28,1 km. Histria, cel mai vechi oras de pe teritoriul actualei Romanii, a fost fondata de colonistii greci veniti din Milet la jumatatea seculului al VII-lea a.
Lacul Tibrinu. La 28,4 km. Locul fosilifer Movila Banului. La 28,8 km. Lacul Sinoe. La 31,5 km. Reciful neojurasic Topalu. La 31,8 km. Lacul Caraburum. La 33,3 km. Lacul Faclia. La 36,7 km. Locul fosilifer Cernavoda. La 37,2 km. Lacul Hazarlic. La 37,3 km. Cetatea Cius Garliciu. La 38 km. Rezervatia de liliac Fantana Mare. La 38,2 km. Cetatea Axiopolis. La 38,9 km. Cetatea Ibida Slava Rusa. La 41,5 km. In prezent, cetatea este acoperita mai mult de jumatate de satul Slava Rusa.
Cetatea Carsium. La 42,4 km. Aflat pe malul Dunarii, la marginea sudica a orasului Harsova, situl arheologic cu numele Cetatea Carsium reprezinta, de fapt, ruinele unei cetati medievale ce a fost inaltata din materiale de constructie ale anticului castru roman Carsium.
Canaralele din Portul Harsova. La 43,1 km. Manastirea Cerbu. La 47,8 km. Atrag atentia 9 troite dispuse in zig-zag pe panta unui deal din incinta, traseul lor inchipuind Drumul Crucii si conducand la un paraclis central. Manastire langa padurea Topolog - Dupa ce am facut o plimbare in padurea Topolog, si am gasit boboci de bujori, m-am oprit la Manastirea Cerbu.
Dunele marine Agigea. La 48,9 km. Cetatea Beroe. La 49,2 km. Lacul Salcioara. La 49,4 km. Cetatea Argamum. La 49,8 km. Ruinele cetatii Argamum se afla in apropierea localitatii lipovene Jurilovca, pe Capul Dolosman, pe malul lacului Razim, la 20 de km sud-vest de bratul Sfantu Gheorghe si la aproximativ 40 km de Histria.
Gura Portitei. La 50,4 km. Gura Portitei este un loc salbatic, locuit de lipoveni, unde este amenajat satul de vacanta Eden.
Varful Secarul. La 50,4 km. Crucea Inalta Orasul de Floci. La 52 km. Construita cu prilejul trecerii domnitorului Matei Basarab prin Orasul de Floci, Crucea Inalta (3 m) a fost mutata in zilele noastre, de un primar cu initiativa, in preajma localitatii Gura Ialomitei, la marginea Padurii Chirana, dar in in plin camp agricol.
Orasul de Floci. La 52 km. Distrus in urma razboaielor ruso-turce (sec XVIII) a fost redescoperit de arheologi abia in 1991. O piedica in calea vitezei - In drum spre/dinspre mare, trecem negresit in goana pe langa acest obiectiv.
Fortificatia Babadag. La 52,1 km. Situl arheologic Fortificatia romana de la Babadag.
Lacul Baciului Rasova. La 52,5 km. Dealul Asan Podisul Babadagului. La 52,7 km. Podisul Babadag continua, fiziologic vorbind, culmea Muntilor Macin incepand din pasul Iaila sau Carapelit, ajungand pana pe malul Lacului Razelm.
Varful Tuguiata Podisul Babadagului. La 53 km. Varful Tuguiata este cel mai inalt varf al Podisului Babadagului, avand 402 m. Spre, incotro vrei - Avand in vedere ca veneam de la dealul cu bujori de langa satul Atmagea, nu am mai ocolit pana la cimitirul turcesc Iaila, si am luat-o direct din Atmagea pe un drum de caruta, de-alungul padurii.
Varful Tuguiata Batrana Podisul Babadagului. La 53,1 km. Tuguiata Batrana nu are decat 383 m, este insa mai spectaculoasa, prezentand o serie de coltani prapastiosi pe culmea sa si golul aferent, ce ofera cateva belvederi spre sud si vest. Scop atins - Atingerea acestui obiectiv, sau a celui apropiat, Vf.
Lacul Babadag. La 53,4 km. Cetatea Enisala. La 53,5 km. Ruinele fortaretei medievale Yeni-Sale (Enisala, Heraclee sau Heraclia) se afla la 2 km de localitatea Enisala, pe un deal calcaros care domina zona lacurilor Razim si Babadag. Cetatea soarelui - Dupa descoperirea plajei de la Vadu cu minunatul ei cadou de bun venit (ma refer la cei cativa delfini care au pufait foarte aproape de tarm si ale caror spinari am reusit sa le prind in filmulet - cine are rabdare, sunt mai spre sfarsit :) ) am vizitat Cetatea Enisala pe o caldura de foc.
Lacul Tapraichioi. La 53,6 km. Dealul cu bujori Ciucurova. La 53,8 km. Dealul cu bujori - Atmagea, Ciucurova. Bujori cu boboci - Am reusit destul de usor sa gasim poiana cu bujorii.
Ruinele cetatii Oltina. La 54,2 km. Balta Zebil. La 55,2 km. Vechiul cimitir turcesc Iaila. La 56,9 km. Pasul Iaila - Yayla - Carapelit - 192 m - desparte Muntii Macinului de Podisul Babadagului.
Locul fosilifer Aliman. La 57,2 km.

Belvedere Cheile Dobrogei in limba maghiara - magyarul: Kilátópont Dobrudzsa szorosa

Valori naturale - Judetul Constanta
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Belvedere Cheile Dobrogei
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Ultimele comentarii

  • Belvedere fara geocutie - Am urcat pe platoul cheilor la belvedere...

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Belvedere Cheile Dobrogei? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

Obiective ascunse din apropiere

Stii locuri de vizitat din judetul Constanta, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3501 geoobiective turistice.

[ Sus ↑ ]
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.