Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Pestera cu Gheata Borsec
Mofeta Borsec
Cetatea Bufnitei
Grota Ursilor Borsec
Baia traditionala Poiana Zanelor

Comentarii
Justificare gasire cu dovada foto...
Am gasit...Izvorul Pierre Curie - Borsec

Izvorul Pierre Curie - Borsec


Izvorul Pierre Curie este situat pe poteca care duce spre Cetatea Bufnitelor, de la Izvorul Stravechi. A fost descoperit in 1932. Poarta numele lui Pierre Curie, in amintirea savantului francez care a descoperit radiul.

Este singurul izvor din Borsec care contine radiu. In urma analizelor chimice s-a stabilit ca un litru contine 21 milicurie. Astfel, compozitia apei este identica cu cea a izvoarelor din Gastein. Aceasta apa este indicata in gastritele hipoacide, hipertiroidie, anemii....

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Izvorul Pierre Curie - Borsec.

Cautati geoascunzisul Izvorul Pierre Curie - Borsec si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.