Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Gara Baile Herculane

Gara Baile Herculane


Monument istoric, Gara Baile Herculane este considerata cea mai frumoasa gara din tara. A fost construita intre 1878 si 1886, in stil baroc, dupa planurile arhitectului A.D. Serres. Cladirea reproduce castelul de vanatoare al imparatesei Maria Tereza din apropierea Vienei. 

Gara a fost vizitata in trecut de mai multe personalitati instorice, dintre care imparatul Franz Iosif si imparateasa Sissi. Se remarca cupola cladirii cu tigle multicolore si pictata pe interior, decorul interior cu fresce reprezentand elemente din mitologia romana, orologiul si ceasul de perete realizate de Paul Garnier, colonadele peronului acoperite de liane....

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati! Drumetii montane

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Gara Baile Herculane.

Cautati geoascunzisul Gara Baile Herculane si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


Geoobiective vecine
Pixel
Cheile Feregari
Grota lui Serban
Crucea Alba
Grota cu Aburi
Cetatea Mehadia

Comentarii
Pixel
Gara Baile Herculane...


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice.