Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Poarta potecii - Valea Balea - Muntii Fagaras

Poarta potecii - Valea Balea - Muntii Fagaras


De la Balea Cascada putem ajunge sus, la lacul Balea, in trei moduri. In lunile de vara, cu masina pe Transfagarasean. Tot anul, cu telecabina. Sau pe jos, parcurgand poteca turistica marcata cu triunghi albastru. Recomand aceasta ultima varianta. Este un traseu nu prea greu, dar spectaculos, pe un teren variat.

Se porneste din parcarea de langa statia de jos a telecabinei. Dupa cateva minute se trece paraul, spre dreapta, pe un pod de lemn. Poteca bine intretinuta, si pe alocuri vizibil amenajata, urca prin padure. In mai multe  locuri avem o priveliste buna spre cascada Balea. Intr-una din punctele de panorama am ascuns si o geocutie.

Ajungand pe treapta glaciara, deasupra cascadei, terenul se schimba. Poteca urca mai domol pe versantul vestic al vaii Balea, avand tot timpul o priveliste buna spre serpentinele Transfagaraseanului. Ajungem si la poarta de stanca, unde este ascunsa geocutia. Mai tarziu poteca intersecteaza drumul asfaltat, apoi iese la lacul Balea,...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Poarta in stanca
Poarta in stanca
Privelistea din cavitatea trecatorii
Privelistea din cavitatea trecatorii
Serpentine
Serpentine
Telecabina
Telecabina
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Poarta potecii - Valea Balea - Muntii Fagaras.

Cautati geoascunzisul Poarta potecii - Valea Balea - Muntii Fagaras si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.