Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Cascada din Vale - Izvorul Dorului - Muntii Bucegi

Cascada din Vale - Izvorul Dorului - Muntii Bucegi


Paraul Izvorul Dorului izvoreste din versantii muntilor Vanturis si Varful cu Dor. Drumul dintre Sinaia si Targoviste traverseaza paraul pe podul Izvor. Pana in acest punct avem o diferenta de nivel de aprox. 1000 m, astfel incat de-a lungul paraului s-au format nenumarate cascade si caderi de apa.

Doua dintre ele sunt de dimensiuni foarte mari, cascadele mari ale Vanturisului (Cascada de Sus si Cascada de Jos), altele mai mici, dar deosebite. Pe versantul de pe malul geografic stang al paraului am mai observat o cascada foarte mare, dar uscata. Probabil este una temporara, avand apa doar la topirea zapezii.

Cascadele vaii Dorului, care pe harta sunt denumite...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati! Atractii Romania

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Cascada din Vale - Izvorul Dorului - Muntii Bucegi.

Cautati geoascunzisul Cascada din Vale - Izvorul Dorului - Muntii Bucegi si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice.