Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Stramtura Cozei
Piatra Hagiului
Cascada Putnei
Cheile Tisitei
Mausoleul si Muzeul Soveja

ComentariiCasa Vrancioaiei

Casa Vrancioaiei


Casa Vrancioaiei e cocotata pe Dealul Dumbrava de langa satul Barsesti si a fost ridicata de curand, din banii donati de primariile din zona. Cea mai noua din casele Vrancioaiei e goala si are si lacat pe usa mai tot timpul anului. De la cativa metri, o pazeste un monument de piatra, pe care regina Carmen Sylva a lasat cateva cuvinte intru slava marelui voievod atat de iubit de vranceni.

Desi nici un document nu aminteste de prezenta in Vrancea a domnului in aceasta perioada, traditia locala mentioneaza ca, ramas singur dupa infrangerea de la Razboieni, Stefan cel Mare se retrage in muntii Vrancei in cautarea de osteni. Acesta este momentul din care incepe sa se teasa legenda babei Vrancioaia si a fiilor ei, care au spalat rusinea suferita de Stefan in fata...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Casa Vrancioaiei.

Cautati geoascunzisul Casa Vrancioaiei si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.