Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Mina de petrol
Biserica manastirii Bradu
Cetatuia Cucuiata
Cetatea dacica Carlomanesti
Calcarele de langa Badila

ComentariiCetatea dacica de la Gruiul Darii

Cetatea dacica de la Gruiul Darii


Gruiul Darii este un deal situat la nord de satul Pietroasele (locatia vestitului tezaur Closca cu puii de aur), pe la baza sa curgand paraiasul Dara.

Pe promontoriul stancos al acestuia se afla ruinele unei cetati geto-dacice. Sapaturile facute aici in perioada 1974-1989 si reluate in 2001 au scos la iveala o locuire anterioara,  neolitica (sec IV a.Cr.). Se pare ca functia de cetate a fost, in finalul existentei sale, inlocuita cu una de centru de cult (sec. I p.Cr.). Accesul se face din comuna Pietrosele pe...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Cetatea dacica de la Gruiul Darii.

Cautati geoascunzisul Cetatea dacica de la Gruiul Darii si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.